Echova™

Tidlig sommer 2021 ble vi forespurt til å utforme navn og visuell identitet for en teknologi plattform for Magseis Fairfield.

Visuell profil
Illustrasjoner
Grafisk design
Prosjekt anerkjennelse:
No items found.

Sommerseth Design var så heldig å bli valgt som designbyrå for denne ledende leverandøren av OBN seismikk systemer og tjenester. Et anerkjent, børsnotert selskap som i en årrekke har ledet utviklingen innen havbunnsseismikk.

En stor takk til 🤟🏼 André 🤟🏼 (SVP Corporate Communication) i Magseis Fairfeld for fantastisk hyggelig samarbeid, oppdrag og tilliten. Og ikke minst støtten fra Carel (CEO) og Mark (CTO) i prosessen med utvikling av navn og logo.

Prosjektleder: Tom Sommerseth
Grafisk design: Kjetil (Sikt Reklame), Alessio, Malin, Tom
Illustrasjoner: Alessio, Tom

Echova stillbilde som viser oppbygning
Echova logo og fargepalett

Etter en spennende prosess med navn og utkast landet vi sammen med kunde på "Echova". Navnet representerer "ekko" (som forteller noe om hva som sendes tilbake fra havet i form av seismiske data / bilder), "nova" som er "den nye stjernen" og "va" som er fransk for "gå". Det ledet videre til en presentasjon hvor setningen "Not all stars belong in the sky. Writing a new chapter for Magseis Fairfield" ble toneangivende for lanseringen.

Valgte logo representerer nettopp dette, gjennom formen, fargene og komposisjon skulle den nye logoen reflektere bærekraft, teknologi (node form), se og behandle informasjon (øyeform møter lag av data). Skriftsnittet vi landet på føltes naturlig og riktig i "Ridley Grotesk". En moderne og sterk sans-serif font. Som en del av leveransen skulle vi også presentere det nye produktet. Dette ble en filmsnutt på ca 1 min som forteller noe om hva Magseis Fairfield har oppnådd til nå og hvor Echova skal sette en ny standard hvor hele kjeden samles på én plattform som skal gi bedre opplevelse for kundene i forhold til planlegging, hente og prosessere data.

Det ble også laget en serie ikoner som viser forenkling av prosessen gjennom: Engage, Plan, Acquire, Image and Decisions. Magseis Fairfield fikk utformet en komplett design manual hvor farger, logo, design elementer og generelle retningslinjer for bruk av den visuelle profilen.

Echova stillbilde som viser oppbygning
Echova ikon for planlegging
Echova ikon for bilde
Echova ikon for henting av data
Echova logo

Tilbake til oversikt

Besøk nettside

Anerkjennelser.

design awards x23 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine

Sommerseth Design holder kontoret feriestengt 19. juni t.o.m. 28. juni 2022
Affiliate
Professional Partner