Nyhetsoversikt

Å designe for åpen kildekode kan være vanskelig

Skrevet av:

Tom Sommerseth

Islandske Gilli tar opp temaet "Why designing for open source can be so difficult". Og det er unektelig spennende lesning og konklusjon.

Og det er ikke åpen kildekode som sådan som gjør design prosessen spesielt vrien. Det er det faktum at forretningsmodellen i denne verden har ganske store mangler. Tilgangen på gode designere er absolutt til stede, men da designere og utviklere gjerne er spredd over hele kloden for å holde liv i en forretningsmodell som i prinsipp ikke tjener penger. Designere ønsker gjerne å nullstille, og tenke ut hele løsningen fra bunnen av. Og det krever selvsagt at en rekke utviklere, stiftere m.m. er med på å støpe ut og gjenoppbygge produktet på en ny måte.

Man ender dermed ofte opp med at det er utviklere og ingeniører som både designer og produserer. Sluttresultatet er ofte langt mer komplisert å bruke enn et tilsvarende kommersielt produkt... Men (red.) vi har også gode eksempler på både software og løsninger som heldigvis tvinger fram det beste i kommersielle produkter (eks. Blender vs Cinema 4D, Neo Office vs Microsoft Office m.m.)

Gimp (åpen kildekode) foto redigeringssoftware.
Gimp (åpen kildekode) foto redigeringssoftware.
Pixelmator Pro skjermbilde
Pixelmator Pro (kommersielt) foto redigeringssoftware.

Les artikkel i sin helhet her.

No items found.

Vi elsker å få epost.

hello@sommersethdesign.noPersonvern og cookiesBuild with ❤️ in Webflow

Telefon: 92 46 85 45 eller 41 10 64 21
Mosesvei 34, 1448 Drøbak