ProsjekterTjenesterBloggKontakt
FacebookLinkedInInstagram

Enkelt -og personvern vennlig analyse av nettsider

12/3/2023

Ettersom kravene om sporing av besøkende på websider blir strengere, er det ikke da verdt å se på alternativer til søkegiganten Google?

Vi har blitt tipset om to alternativer som nettopp respekterer personvernet og er både GDRP, CCPA og PECR (now thats a mouthful right?😅) godkjente og i tillegg har servere i Europa. Møt Fathom, Microanalytics og Plausible. Vi skal ta for oss sistnevnte her da det er den vi tester ut på våre egne sider akkurat nå. For en nettside kan ikke bare være "sånn passe godkjent" i forhold til personvernet. Å skape "isolering" av trafikk gjennom tyske servere som er EU godkjente så sikrer man blant annet:

  • Ingen personlig data blir samlet inn
  • Anonymisering av loggene
  • All trafikk innen EU må gå gjennom EU sertifiserte GDPR servere
  • Schrems II godkjent
  • GDRP godkjent

Men hvorfor ikke bare bruke Google? Det er jo gratis. Nå er det jo slik at Google lever i stor grad av søk og bygge profiler for sine kunder. Ved å bruke Google Analytics så får du ikke bare et gratis analyseverktøy, men du hjelper de å bygge profil av brukere. Det er grunnen til at løsninger som Fathom og Plausible koster penger. Du betaler for å sikre deg og dine besøkende. At ting går rett for seg. Det bør være en rett å kunne besøke en nettside i dag uten å måtte tenke på hvor min profil måtte havne. Man kan jo benytte nettlesere som har "skjold" oppe hele tiden og beskytter samt anonymiserer deg, men for folk flest så bruker de den nettleseren som er mest kjent eller kommer forhåndsinstallert. Er du Apple bruker så er du kanskje så heldig å bruke Safari og da har du allerede bra beskyttelse for de betaler for å være beskyttet.

Edit: 12.03.2023. Tusen takk for tips vedr. proxy server, Henni (kudos), som åpner opp for at Datatilsynet tillater bruk av Google Analytics også på norske nettsider. Ref. artikkel i Finansavisen. Men, vi er fortsatt overbevisste om at om du ønsker GDRP og ikke minst Schrems II godkjent så er Plausible og Fathom de beste alternativene for full anonymisering av end-to-end.

Er du interessert i å vite mer om hvordan du kan få enkel og god analyse av din nettside uten å eksponere dine besøkende, ta kontakt med oss så kan vi se på alternativer til analyse verktøy.

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x23 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine

Sommerseth Design holder kontoret feriestengt 19. juni t.o.m. 28. juni 2022
Affiliate
Professional Partner