Er du treg blir du straffet.

23/9/2021

Dette kommer frem i en blogg artikkel hos Google 11. november 2019. Kort fortalt så vil Chrome nå varsle med et merke om nettsiden laster tregt og vil i så måte "henge ut" med varseltrekant under lasting av siden med melding: "Usually loads slow".

Dette er ikke rullet ut enda, men laster siden din tregt i dag eller scorer dårlig hos GT Metrix eller Google Pageinsight så er det ingen grunn til å vente med å gjøre grep som kan forbedre lastehastigheten din. Snakk med web ansvarlig som har vært med på å utvikle nettsiden. Grep som definitivt er med på å øke hastigheten er følgende:

  • Hold antall plugins (dette gjelder spesielt Wordpress sider) så lavt som mulig. Jo flere plugins, jo tregere side som regel
  • Ligger websiden på det beste stedet hos din webhost (kanskje de har en server som er raskere og mer optimalisert for Wordpress. Litespeed server)
  • Optimaliser bildene dine (bilder på 10mb har ikke noe å gjøre på nettsiden) ved å skalere de ned samt komprimere de så mye som mulig, men fortsatt bevare kvaliteten
  • Bruk av caching (få innhold til å laste lagres i minnet til nettleser) vil dramatisk øke hastigheten
  • CDN (Content Delivery Network) - her speiles siden på ulike servere spredt utover i verden. Sitter du feks i Texas og besøker siden så vil den bruke en server som ligger i nærheten (selv om websiden opprinnelig ligger i Oslo feks.)
  • Optimalisering av database (her finnes det mange verktøy til feks. Wordpress). Dette kan spare masse plass, lastetid ved å fjerne hundretalls av revisjoner og referanser i databasen som ikke siden trenger

Dette er bare noen tips og triks du kan gjøre. Og er du kunde av Sommerseth Design, har fått utviklet side av oss på et tidspunkt, ta kontakt så kan vi se hvilke muligheter siden din har for ytterligere optimalisering. Vi har investert i en rekke verktøy som har gitt veldig gode resultater på et knippe sider vi har utført ovennevnte på.

Kilde: Chromium Blog

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x23 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine

Sommerseth Design holder kontoret feriestengt 19. juni t.o.m. 28. juni 2022
Affiliate
Professional Partner