ProsjekterTjenesterBloggKontakt

FigJam - Det nye whiteboard verktøyet fra Figma

23/9/2021

Figma har de siste årene vært vårt foretrukne verktøy når vi skal designe nettsider, grensesnitt, prototype m.m. Det har gitt oss enorm fleksibilitet i samarbeid med kunder, utviklere og samarbeidspartnere. Men det har manglet noe i forkant. En mulighet til å raskt skisse, eller bruk av whiteboard om du ønsker. Her er markedslederen Miro. Et verktøy vi aldri helt ble fortrolige med, men i stedet benyttet deres mer ukjente slektning Milanote. Sistnevnte er et veldig bra verktøy for å lage stylescapes og moodboards.

Men nå har altså Figma lansert "FigJam". Her kan du invitere inn kunder, samarbeidspartnere og tidlig skisse, diskutere flyt, struktur m.m. innenfor et svært vennlig og intuitivt grensesnitt. Her tror vi Figma har gjort leksen sin og når vi skriver 2022 skulle det ikke forundre oss om de ikke har kapret samtlige av Miro kundene. Her kan du nemlig sende design (eller såkalte "artboards") mellom Figma og Figjam grensesnittet. Noe som åpner for langt mer effektiv og sømløs produksjon, design og konseptutvikling.

FigJam er i beta, men du kan allerede nå teste det og bruke det i ditt nye prosjekt. Både på gratis og "professional plan".

Test det ut her. Eller se video nedenfor på hvordan det faktisk fungerer først.

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x21 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine