ProsjekterTjenesterBloggKontakt

Grafisk, UI, UX design trender 2021

4/4/2021

Vi hadde enorm suksess med fjorårets artikkel "Norges største inspirasjonsguide 2020". Faktisk så populær at den ranker som nummer en hos Google:

Skjermbilde fra Google 29.12.2020

Og for at du skal slippe å søke rundt så har vi samlet det som bransjen tror blir med på å skape design trender for 2021.

3D elementer

Vi vil se mer bruk av 3D elementer både på web, apper og som støttende illustrasjonsform. Her kan man skape dynamikk, dybdeforhold og ikke minst spennende interaksjoner gjennom bruk av WebGL, Three.js og Lottie.

3D ikoner av Gleb Kuznetsov✈
Boom illustrasjon av Craftwork Studio
Havana av Tran Mau Tri Tam ✪

Glassmorphism

Dette er en ny avart av neumorphism som vi ble kjent med i 2019/2020. Glassmorphism tar det et steg videre og benytter illusjonen av "glass" i UI og UX.

Glassmorphism Header Concept av: RH Agency
Sales Pop av: Ibrahim emran
Payment cards av: Ramon ✪

Dark mode / mørk modus

Vi ser stadig flere som tilbyr muligheten til å enten switche om en webside fra lys til mørk eller at en applikasjon tilpasser seg operativsystemet sine innstillinger (lys-mørkt basert på tiden på døgnet). Men det er også en økende trend med mørkt design både på print og digitale flater.

Estaro Dark Mode av: Tran Mau Tri Tam ✪
Mobile App UI av: DStudio®
Wallet av: Tran Mau Tri Tam ✪

Fargeløs / Colorless

Blant alle rike farger og dynamiske palett kombinasjoner dukker også "fargeløs" opp som en trend. Her er det mono som gjelder. Dersom brukt riktig kan det virkelig se utrolig lekkert ut.

Podcast app design av: YueYue
IT website concept av: Maryna Gerdiy
Atopa Iconography av: Ramotion

Bauhaus

Denne stilen er jo faktisk Sommerseth Design sin profil en del av. Med geometriske former vil Bauhaus ta steget inn i 2021 og være med på det visuelle trendlandskapet i all sin enkelhet.

Bauhaus interface av: Deer
Finance App av: Ghulam Rasool 🚀
Design Handbook av: Ryan Connolly
Picto Patterns av: Kemal Sanli

Animerte illustrasjoner

Vi ser stadig flere animerte illustrasjoner. Med bibliotek som Lottie og diverse programvare som gir liv til dine illustrasjoner er denne trenden en vinner inn i 2021.

Food Delivery App Onboarding av: Fikar Hanif
Collaborative Characters av: Shakuro
Stunning animation av: Tran Mau Tri Tam ✪

Elegant minimalisme

Minimalismen består alle år, men i 2021 så vil vil se den få litt mer eleganse over seg. Noe som for oss skandinaviske ligger nært opp til hjertet.

App Interface av: Golo
Furnitrix av: Malik Abimanyu
Kuboraum av: Vlad Shutikov
Thibaut Grevet av: Luka Marr

Stor typografi

2021 vil også fortsette trenden fra i år med stor typografi. Dette gjelder både på print og UI/UX. En trend som fører til bedre universell utforming og hvor typografi blir et prominent design element.

C1 av: Daniel Klopper
Daft Punk Concept av: Achraf Elkaami
Exploration av: Vladimir Biondic
Arlind Aliu av: Rron Berisha

For dykere dypp kan du besøke UXDesign sin enorme artikkel rundt trender innen illustrasjoner, UI&UX, grafisk design, animasjon m.m. Kilde for bilder og illustrasjoner: Dribbble.

Til slutt vil vi legge til at 2021 vil vi se større vekst i bruk av "nocode" verktøy for grafiske designere, UI&UX designere hvor verktøy som Figma, Webflow, Bubble, Memberstack, Adalo, Makerpad og mange mange flere. Ønsker du å se hvilke "nocode" verktøy som finnes der ute så kan vi varmt anbefale No Code Founders.

Et riktig så godt 2021 ønskes alle sammen.

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x21 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine