Nyhetsoversikt

Multitasking. Noen bruker det som et kompliment...

Skrevet av:

Malin Sommerseth

...Men, det er faktisk tilfelle at multitasking gjør de fleste oppgaver middelmådige. Dette i følge et studie utført av MIT og Earl Miller.

Inside Design publiserte i juli 2016 en artikkel som dykker dypere i fenomenet, og ikke minst "kravet" til å stadig kunne utføre flere oppgaver samtidig. Også kalt "multitasking". Multitasking blir sammenlignet med det å spise "junk food" og forvente å løpe et maraton. Det vil si, hvordan kan vi tro at vi kan levere optimalt, og ha fokus, når så mange oppgaver krever vår dedikerte oppmerksomhet? De fleste av oss stopper ikke opp når en hastesak treffer innboksen. I stedet så forsøker vi å utføre begge deler. Multitasking tvinger oss til å skifte mellom oppgaver, i stedet for å fokusere på den ene oppgaven, og avslutte det påbegynte. Noe som fører til tap av konsentrasjon og økt stressnivå. Og tap av disse evnene gjør at arbeidet du egentlig hadde satt deg ned for å gjøre, kan resultere i dårligere resultat. Multitasking innenfor det kreative reduserer arbeidsminnet, som igjen fører til, du gjettet det, mindre kreativt resultat.

Oppfordring er, stopp all multitaskingen, og bli mer fokusert. Et enkelt steg er å bare sette dine digitale "varslere" på "ikke forstyrr" og blokker ut distraksjoner. Noen går også så langt at de skjuler telefonen så de ikke kan se når det hvite lyse, med varslinger brer seg ut over skjermen. Vi vet vi ikke er like flinke til det, men det burde vi være. Alle som en.

Kilde: Inside Design.

No items found.

Vi elsker å få epost.

hello@sommersethdesign.noPersonvern og cookiesBuild with ❤️ in Webflow

Telefon: 92 46 85 45 eller 41 10 64 21
Mosesvei 34, 1448 Drøbak