Nyhetsoversikt

Når kroppen sier nok er nok

Skrevet av:

Tom Sommerseth

Det utenkelige skjedde. For vi er jo alle selvoppnevnte "supermen" og "wonderwomen", men så kom tidspunktet da ryggen ikke klarte mer og...

...Ja, operasjon var uungåelig.

Etter å ha gått med med kroniske ryggsmerter i over 15 år, gjennomgått utallige behandliger av ulik art, trening med mer, så viste MR røntgenbildene at ene skiven i ryggen var gått fra degenerert til "død". To ulike operasjonsmuligheter var eneste utvei. Martina Hansens Hospital kunne gjennomføre en såkalt avstivning med tilnærmet ingen ventetid, men etter å ha vært "Web MD" rundt på Google og snakket med en god venninne og kollega som hadde vært i samme situasjon så bestemte jeg meg for å vente på operasjon hvor de skifter ut ene "disken" i ryggen med en såkalt skiveprotese.

Etter ca 6 mnd. med venting så kommer innkallelsen til Ullevål Universitetssykehus. Det er min tur. Etter å ha hatt det hele på litt avstand så begynner det å danne seg et mer alvorlig og oppriktig bilde av hva jeg står ovenfor. Det er plutselig ikke så lenge unna. Bekymringen for inngrepet som sådan er ikke det som skremmer mest, men uroen for hvor lenge jeg kommer til å være på sidelinjen fra det jeg setter så høyt. Arbeidet mitt. Har aldri vært gjennom en operasjon noensinne og har definitvt ikke vært langtids sykemeldt. Det lengste jeg har vært borte fra jobb tidligere er ved tredjegrads "manflu", eller som de fleste andre kaller det, "influensa".

Nå, snart 5 mnd etter et vellykket inngrep så angrer jeg ikke på operasjonen, men skulle ønske at tiden frem til fullstendig gjenopprettet tilstand gikk raskere. Leger og fysioterapeuter sier alt fra 6-12 mnd. For tiden er jeg 80% sykemeldt. Og 20% aktiv i uken er ikke mer tid enn hva oppfølging av epost, og litt bistand på små oppgaver tillater. Og det er ikke det at jeg ikke vil jobbe mer, men kroppen klarer ikke å sitte så lenge av gangen. Merker dog at progresjon er der og at om noen måneder som vil jeg forhåpentligvis være tilbake i bedre form og tilstand enn det jeg har vært på 10-15 år.

Siden dette skrives på en firmaside så vil jeg først og fremst takke Malin som har stått på og tatt unna oppgaver i tiden jeg har vært (og er) sykemeldt, bistand fra gode kolleger i Kjetil og Alessio og sist men ikke minst, tålmodighet og forståelse våre kunder har vist i perioden. Håper at månedene før jul kan bli enda mer yrkesaktiv og at når vi skriver 2020 så er jeg 100% arbeidsfør igjen.

Tusen takk for all støtte så langt!

No items found.

Vi elsker å få epost.

hello@sommersethdesign.noPersonvern og cookiesBuild with ❤️ in Webflow

Telefon: 92 46 85 45 eller 41 10 64 21
Mosesvei 34, 1448 Drøbak