ProsjekterTjenesterBloggKontakt

NoCode konferanse 2021

19/11/2021

NoCode konferansen 2021 arrangeres i år helt digitalt. Pga. pandemi og reiserestriksjoner. Og dag én skuffet virkelig ikke.

For de som ikke vet hva konferansen er så la oss gi en rask oppsummering:

  • I 2019 ønsket Webflow å sette "Nocode" på kartet. I en tid hvor bare 0.5% av populasjonen kan skape innhold for web, uten bruk av kode.
  • Webflow ble startet i 2013.
  • De ønsket å få fokus på verktøy som lar deg skape innhold uten bruk av kode (ikke bare web)
  • De færreste av oss tenker på at faget "print og layout" i dag lar deg gjøre oppgaver som var særdeles manuelt tidligere. Nå er det synonymt med verktøy som Indesign, Publisher og Quark.
  • Kalkulasjoner gjøres nå med Google Sheets, Apple Numbers og Microsoft Excel.
  • Film og video redigeres nå digital gjennom "nocode" verktøy som Final Cut Pro, DaVinci Resolve og Adobe Premiere... Også videre. Men med web og utvikling har normen lenge vært å måtte kode. Verktøy som Webflow, Adalo, Buble m.fl. lar deg visuelt utvikle nettsider og apper uten å kunne skrive en linje med kode. Design og forståelse for kode er dog alltid en fordel :)

Webflow har lansert to (flere om man leser mellom linjene) store etterspurste funksjoner: Medlemsskap (hvor man kan håndtere medlemsskap, brukere m.m.) og logikk (hvor man tidligere måtte bruke tjenester som Zapier, Automate.io og Integromat) kan man nå lage logikkbasert innhold og arbeidsstrøm. Og ikke minst så kommer de med oppdateringer som lar deg bruke enda mindre "custom css" med tanke på filter og stiler.

Webflow er fortsatt å anse som en liten aktør blant alle web plattformene, men for de som følger nocode bevegelsen er de å anse som referansepunktet med nye aktører som yCode og Vev som streber etter i funksjonalitet, automatisering og ikke minst interaksjoner. Med 3.5 million brukere så er definitivt ikke Webflow noen døgnflue og vi ser svært så positivt på fremtiden til plattformen og et fantastisk engasjert miljø som har kjente kunder som: PWC, Dell, UpWork, Zendesk, Hellosign og mange flere på listen sin.

Se her hva første dag fra NoCode konferansen serverte sine brukere:

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x21 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine

Professional Partner