Samarbeid smartere: Design med AI mellom designer og kunde

26/3/2023

AI og maskinlæring har revolusjonert måten vi arbeider på, og har nådd inn i mange forskjellige bransjer - inkludert grafisk design. Å integrere AI-teknologi i designprosessen kan ha store fordeler, spesielt når det gjelder å skissere, konseptualisere og finne retninger for et prosjekt.


En av de største fordelene ved å bruke AI i designprosessen er hastighet og nøyaktighet. Med AI kan du generere mange forskjellige ideer og konsepter på kort tid. Dette kan være spesielt nyttig i tidkrevende prosesser som å finne den perfekte fargepaletten eller typografien for et prosjekt. AI kan også hjelpe deg med å utvikle en idé og utforske forskjellige retninger for et prosjekt raskt og effektivt. En annen fordel med AI i designprosessen er at det kan hjelpe deg med å utvide perspektivet og tenke utenfor boksen. AI-teknologi kan generere unike ideer og konsepter som en designer kanskje ikke ville ha tenkt på alene. Dette kan føre til mer kreative og unike løsninger, og kan hjelpe deg med å skille deg ut i et konkurransedyktig marked.


Videre kan AI også hjelpe designeren og kunden å jobbe sammen mer effektivt og visuelt gjennom en idefase. Med AI kan du raskt visualisere forskjellige konsepter og retninger, og kunden kan enkelt se hvordan prosjektet vil se ut før det blir fullført. Dette kan hjelpe til med å eliminere misforståelser eller uoverensstemmelser, og sikre at prosjektet går i riktig retning.

Det er viktig å huske på at selv om AI-teknologi kan være en stor hjelp i designprosessen, er det fremdeles viktig å ha en designer og kunde som jobber sammen for å nå det visuelle målet. En designer har unike kreative evner og estetisk sans som en AI-teknologi kanskje ikke kan etterligne. De kan bruke sin erfaring og kompetanse til å gjøre designet mer personlig og relevant for kunden, og sørge for at designet passer til kundens ønsker og behov.


Samtidig kan kunden gi verdifulle innspill og tilbakemeldinger på designprosessen, og hjelpe designeren med å forstå deres forretningsbehov og visjon for prosjektet. Dette kan hjelpe designeren med å utvikle et design som er mer effektivt og relevant for kundens målgruppe, og som passer til kundens merkevare.


Til slutt er det viktig å understreke at AI-teknologi bør brukes som et verktøy og en hjelper, ikke som en erstatning for menneskelig kreativitet og samarbeid. Når designer og kunde samarbeider effektivt med AI-teknologi, kan de oppnå fantastiske resultater og skape et design som både er visuelt imponerende og funksjonelt for kundens forretningsbehov. Så, mens AI-teknologi kan være en stor fordel for designprosessen, bør designeren og kunden jobbe sammen for å sikre at prosjektet når sitt visuelle mål og oppfyller kundens forretningsbehov.

I eksemplene nedenfor har vi trent Ai til å levere på ulike parametere som vi ønsket. Som f.eks.:

  • Lys (type belysning)
  • Type linse (mm og blender)
  • Stemning etc (look and feel)

Stay tuned for more :)

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x23 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine

Sommerseth Design holder kontoret feriestengt 19. juni t.o.m. 28. juni 2022
Affiliate
Professional Partner