"Killed by Google". RIP AppMaker.

23/9/2021

Kort fortalt så er Google App Maker en app (who guessed?) som lar deg bygge applikasjoner for Android mer eller mindre uten kodekjennskap (nocode). Meeen, nå har altså Google bestemt seg for å slutte utviklingen, og ikke bare det, permanent stenge tjenesten 19. januar 2021. Og fra og med 15. april i år så vil du ikke kunne starte utviklingen av nye apper, men du vil kunne redigere og publisere ekststerende. Problemet er bare at det ikke finnes noen måte å eksportere dine data til andre løsninger. Du må bygge det opp på nytt igjen. Det gir eksisterende brukere litt over 1 år på å mobilisere og flytte over til annen løsning. Og det finnes alternativer, det skal ikke stå på det, men Google kunne gjort overføringen til alternativ løsning enklere. Spesielt siden de selv foreslår "Appsheet" som ble kjøpt opp av, du gjettet det, Google.

Spørsmålet er dog om du som bruker tør å velge alternativet foreslått av Google. Hvilken garanti har du for at ikke det skal bli "avsluttet" på samme måte om få år. Vi har nevnt Bravo Studio i tidligere innlegg. Det får iallfall vår stemme som reelt alternativ til Google Appmaker.

Les hele pressemeldingen fra Google her.

Og om du lurte på hvor ofte Google faktisk stenger ned tjenester, da kan du sjekke ut denne dedikerte siden som heter "Killed by Google" (red. 'humre').

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x23 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine

Sommerseth Design holder kontoret feriestengt 19. juni t.o.m. 28. juni 2022
Affiliate
Professional Partner