Nyhetsoversikt

"Killed by Google". RIP AppMaker.

Skrevet av:

Malin Sommerseth

Google, har som de ofte gjør, funnet ut at de drar ut kontakten som holder "nocode" applikasjonen Appmaker i live. Hva skjer med dataene?

Kort fortalt så er Google App Maker en app (who guessed?) som lar deg bygge applikasjoner for Android mer eller mindre uten kodekjennskap (nocode). Meeen, nå har altså Google bestemt seg for å slutte utviklingen, og ikke bare det, permanent stenge tjenesten 19. januar 2021. Og fra og med 15. april i år så vil du ikke kunne starte utviklingen av nye apper, men du vil kunne redigere og publisere ekststerende. Problemet er bare at det ikke finnes noen måte å eksportere dine data til andre løsninger. Du må bygge det opp på nytt igjen. Det gir eksisterende brukere litt over 1 år på å mobilisere og flytte over til annen løsning. Og det finnes alternativer, det skal ikke stå på det, men Google kunne gjort overføringen til alternativ løsning enklere. Spesielt siden de selv foreslår "Appsheet" som ble kjøpt opp av, du gjettet det, Google.

Spørsmålet er dog om du som bruker tør å velge alternativet foreslått av Google. Hvilken garanti har du for at ikke det skal bli "avsluttet" på samme måte om få år. Vi har nevnt Bravo Studio i tidligere innlegg. Det får iallfall vår stemme som reelt alternativ til Google Appmaker.

Les hele pressemeldingen fra Google her.

Og om du lurte på hvor ofte Google faktisk stenger ned tjenester, da kan du sjekke ut denne dedikerte siden som heter "Killed by Google" (red. 'humre').

No items found.

Vi elsker å få epost.

hello@sommersethdesign.noPersonvern og cookiesBuild with ❤️ in Webflow

Telefon: 92 46 85 45 eller 41 10 64 21
Mosesvei 34, 1448 Drøbak