ProsjekterTjenesterBloggKontakt

Når kunstig intelligens blir "ekte".

1/10/2021

Bli kjent med termer som "deep fake", "ai" og hils på en løsning hvor teknologien kan hjelpe deg i produksjonen av læring og kommunikasjon. For bare noen år siden så skapte Jordan Peele reaksjoner rundt en film hvor vi alle trodde det var President Obama som adresserte nasjonen med noe uvanlige setninger og innhold i forhold til hva vi var vant til. Dette klippet sattet for alvor "deep fake", eller dyp etterlignet kopi på kartet. Ikke bare er stemmen til Peele så naturtro, men innslaget virket troverdig og var ment som en tankevekker på hva vi må forberede oss på av "fake content" i tiden fremover:

For å forklare enkelt hvordan dette lages, så er det dyp maskinlæring som benyttes. Man finner mange referansebilder og videoer av den aktuelle personen som skal "fakes". Ved hjelp av avansert programvare analyseres dette og man kan så bruke resultatet som sin egen dukke og få ansiktsuttrykk og bevegelser til å se svært så naturtro ut. Eksempelet over er noen år gammelt og når denne artikkelen her skrives (01.10.2021) så er teknologien kommet så langt at det knapt er mulig å oppdage det "kunstige aspektet" ved det.

Men, nå har det altså kommet en kommersiell tjeneste som lar deg bruke din egen "avatar", hvor du kan forfatte tekst (manuskript) og bli etterlatt med et resultat som er svært så overbevisende. Vi har tidligere benyttet tjenester som "Lovo" til å lese inn stemmer på ulike videoproduksjoner, men nå er det kommet et produkt som tar steget inn mot video. Bli kjent med Synthesia. Tjenesten har pr nå støtte for 50 forskjellige språk, over 40 "avatarer" eller skuespillere som er klar til å lage din neste instruksjons- eller kommersielle film. Potensialet er enormt og resultatene vi fikk ut av vår, noe raske, gratis test var mildt sagt imponerende. Bare følg denne linken her. Det vil forenkle produksjoner som tidligere har vært kostbare, tidskrevende og ikke minst krevd skuespiller eller person som kan representere tjeneste / produkt. Her er eksempler på hva som vil kunne være mulig å etterlate til en slik tjeneste:

  • Instruksjonsfilmer
  • Opplæring av ansatte
  • Personlige videoer
  • Kommersielle produksjoner

Og dersom du ikke finner en "avatar" som passer deg, så tilbyr de også å produsere din egen versjon. Denne avataren blir da tilpasset deg og dine produksjoner. Og med et abonnement her så kan du enkelt bruke Synthesia sin plattform til å produsere nevnte filmer. Et eksempel på dette, ved bruk av Synthesia sin teknologi er David Beckham som i denne filmen snakker hele 9 forskjellige språk:

Bli mer kjent med Synthesia her.

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x21 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine

Sommerseth Design holder kontoret feriestengt 19. juni t.o.m. 28. juni 2022
Professional Partner