Når kunstig intelligens blir kreativ...

23/5/2022

For oss som bruker mye teknologi i hverdagen, det være seg assistenter (Google, Siri, Alex m.m.), automatisering eller kunstig intelligens i form av verktøy og løsninger som hjelper deg med å produsere innhold (lyd, forespørsler m.m.) så har vi allerede en viss kunnskap om temaet. Men nå har altså selskapet Open AI lansert noe som ikke bare er en utrolig innovasjon, men som på mange måter også er skremmende. Dall-E 2 er et nytt kunstig intelligens system som kan skape realistiske bilder og kunst gjennom naturlig språk / kommandoer. Det vil i korte trekk si at man kan fortelle hva man ønsker at Dall-E skal lage, hvilken stil og kontekst.

Skjermbilde fra websidene til Open AI, som viser Dall-E 2 i aksjon

Resultatet er naturtro bilder eller kunst med utrolig presisjon og kvalitet. Man kan også laste opp eksisterende bilder og be løsningen fjerne objekter, skygger og refleksjoner. Alt dette kalkuleres i rekordfart og med enorm kvalitet. Om det er et nytt bilde eller om man ønsker å skape variasjoner i eksisterende så er resultatet skremmende bra.

For å gi en bedre pekepinn på hva det er, se videoene nedenfor og bli imponert. Dall-E er ikke åpent API, men de tilbyr "venteliste" hvor man, etterhvert kan få tilgang til å teste ut selv (vi står selv i kø og det klør i fingrene etter å teste ut).

Se mer funksjon
Tilbake til nyhetsoversikt
Anerkjennelser.

design awards x23 / COMPUTER ARTS / WEB DESIGNER MAGAZINE / MAGNET AWARDS / 3D world magazine

Sommerseth Design holder kontoret feriestengt 19. juni t.o.m. 28. juni 2022
Affiliate
Professional Partner